ИСТАНБУЛ – НОВА ГОДИНА 2018 – Авион

ГРАДОТ КОЈ ГИ ПОВРЗУВА КОНТИНЕНТИТЕ…
Престолнината на трите некогашни инперии, Римската, Византиската и Османлиската – сегашниот Истанбул, е вистински пример за беспрекорна грижа за историското културно наследство и висок стремеж кон иднината и современото. Историскиот белег на Истанбул е впечатлив преку бројните џамии, музеи, цркви, дворци и ориенталните базари, кои ја формираат неговата уникатна физиономија.
И покрај илјадниците години историја, Истанбул сеуште води во однос на своето географско значење.
Денеска, тој е огромна метропола која поврзува континенти, култури, религии и е дом на 11 милиони луѓе.
Тој е еден од најголемите бизнис и културни центри во регионот.

Галерија

Програма на патување

Забелешки